blogger

Yalancılar || E. Lockhart | Kitap Yorumu

06:22



Kitabın Adı: Yalancılar
Özgün Adı: We Were Liars
Yazar: E: Lockhart
Çeviren: Murat Padar
Sayfa Sayısı: 248
Yayınevi: Pegasus Yayınları




Arka Kapak
Bizler yalancıydık.
Güzel, ayrıcalıklı ve dertsiz tasasız,
lüks içinde yaşıyorduk.
Çatlayıp kırıldık.
Bu bir aşk ve macera hikâyesi…
Bir trajedi masalı...
Hangisi gerçek?
Hangisi yalan?
Kararı siz verin.

Güzel ve köklü bir aile. Özel bir ada.
Zeki fakat yaralı bir genç kız; tutkulu v e kararlı bir genç adam.
Dört kişilik bir arkadaş grubu; dostlukları yıkıma sürüklenecek Yalancılar.
Bir devrim. Bir kaza. Bir sır.
Yalan üstüne yalan. 
Gerçek aşk.
Gerçek.

Yalancılar, aklınızı başınızdan alacak modern, karmaşık bir gerilim.
Okuyun.
Eğer biri kitabın sonunu soracak olursa da sadece yalan söyleyin.

Benim Yorumum

Olanca zenginliğin içinde mutluluğu yakalayamamış, maddi hırsları uğruna sahip olduğu değerleri feda etmeye hazır insanlara her geçen gün şahit oluyoruz. Yalancılar da bunun en çarpıcı örneklerinden biri. Tüm varlıklarına rağmen doyumsuzluğunun kurbanı olmuş, geleceğini sahte yaşanmışlıklar üzerine kurmuş bir ailenin hikâyesi.

Her yazı dedesine ait olan adada teyzeleri ve kuzenleriyle geçiren Cady'nin ağzından şiirsel bir söyleyiş ile okuyoruz kitabı. Bu anlatım tarzı olayları hem fazlasıyla basit hem de en özlü hâliyle okumamızı sağlıyor. Keyif alarak okuduğum bu üslup, her şeyi doğrudan anlatmasıyla adeta yüzümüze vuruyor.

Ana karakterimizin kaza geçirip hatırlayamadığı bir yazın gizemi hâkim kitap boyunca. Ne olduğunu bilmiyor ve çevresindeki kimse de ona bu konu hakkında bir şey anlatmıyor. Kitabın sonuna kadar da ortaya çıkmıyor bu gerçek.

Öğrendiğimiz gerçeği tahmin etmemiştim fakat bir şeyler açığa kavuştukça şaşırmadığımı fark ettim. Yaşanan olayların ağırlığı bir şekilde etkilenmeme ve bazı şeyleri sorgulamama sebep olsa da kurgunun böyle bir durağanlık yerine çok daha çarpıcı işlenebileceğini düşünüyorum.

Kitabi biraz dikkatle ve sindirerek okuduğunuzda altında yatan mesajların farkına varabiliyorsunuz. Yazar her karaktere ayrı bir işlev biçmiş, her birinin temsil ettiği bazı değerler var.

Yalancılar'ı ciddi bir beğeniyle okumamış olmama rağmen beni etkileyen ve değer verdiğim önemli noktaları vardı. Kendinize pay biçerek okuduğunuzda bazı şeylerin çok daha anlam bulacağı bu kitabı umarım sizler de severek okursunuz ❣

Kitabı satın almak için:


Benzeri Yazılar

0 yorum